De Kamp

Wie zijn wij?

"De Kamp" is een melkveebedrijf met een zorgtak en bevindt zich in Vethuizen. Een buurtschap op ongeveer een half uurtje fietsen van Doetinchem. Het is een prachtig stuk buitengebied met een schitterend uitzicht op de Montferlandse bossen.
Op “De Kamp” is gekozen voor een kleinschalige aanpak, zowel in het aantal deelnemers als in de activiteiten die er met de deelnemers gedaan worden. De deelnemers helpen met het voeren van de dieren, werken in de bloemen- en groentetuin met kweekkas, maaien het gras, helpen bij het schoonmaken van de stallen of knutselen in de werkplaats. Ook proberen we de deelnemers te betrekken bij het bedrijf. Bijvoorbeeld door hen te laten assisteren bij de geboorte van een kalf, het inkuilen en het melken.

"De Kamp" is gestructureerd ingedeeld. Iedere plek op het bedrijf is in principe beschikbaar voor de hulpvragers. Er wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het melkveebedrijf de zorgtak kan bieden. Het zijn echter wel duidelijk twee takken los van elkaar. Voor de zorgtak zijn twee ruimtes speciaal ingericht voor activiteiten, De ene doet huiskamerachtig aan, de andere is de oude deel die ruimte biedt voor activiteiten in natte periodes.

Wij zijn samen met andere zorgboerderijen te vinden op www.zorgboeren.nl

Bedrijfsgegevens

melkkoeien 95
kalveren 35
pinken 30
gem. prod.
koe / lactatie
9500 l
melkquotum 8,25 ton
maisland 8 ha
grasland 39 ha

Overige dieren:
Geiten, kippen, konijnen, hond, valkparkieten
 
Holthuizerstraat 2
7046 AB Vethuizen
T: 0314-652355