De zorgboerin aan het woord

Hoi, Ik ben Riny Giesen

...getrouwd met Willy. Samen met onze zoon (Wilry) hebben we een VOF. In 1998 startte ik een zorgtak op het melkveebedrijf en bouwde dit in de loop der jaren uit.
We bieden maatwerk richting zorg en maatschappij. Iedere deelnemer heeft zijn eigen doel waarvoor hij of zij bij ons op de boerderij komt. Wellicht kunnen sommigen daarna weer een stap in de maatschappij zetten.

Ik ben van huis uit Z-verpleegkundige. Mijn interesse in de psychiatrie kwam goed van pas toen ik in de oriŽntatieperiode (1996-1998) besloot om mensen met psychosociale problemen en/of verstandelijke beperking een dagbesteding te bieden op de boerderij. In de opstartfase was ik echt een pionier. Voorbeelden waren er bijna niet en ik moest alles zelf uitzoeken. Ik doe het omdat ik de mensen wat te bieden heb: lekker buiten bezig zijn in een vaste structuur en regelmaat.

Ik vind het belangrijk om uit te zoeken wat het best bij de deelnemer past. Ze komen niet om te werken. maar om hun dag zinvol in te vullen.

Voor de toekomst wil ik continueren. Ik wil niet dat deelnemers onder druk komen te staan. Indien ik zou uitbreiden ontstaat er al gauw een economisch plaatje. Deelnemers hoeven hier geen productie neer te zetten. Ze mogen in hun eigen tempo en op hun eigen manier aan de slag.
“De Kamp; de ideale plek om tot rust te komen.”

Wie kunnen er op de boerderij terecht?

Mensen met een verstandelijke beperking
Mensen met psychische of psychiatrische
problemen
Mensen met een autistische stoornis
Jeugdigen/jeugdzorg
Mensen met een grote afstand tot de
arbeidsmarkt


De kamp heeft met de volgende instellingen een samenwerking:

  GGNet
  Zozijn
  MEE
  Stichting De Lichtenvoorde
  Estinea
  Werkscholen


Voor deelnemers met een pgb (persoonsgebonden budget) is er op ďDe KampĒ ook plaats.
 
Holthuizerstraat 2
7046 AB Vethuizen
T: 0314-652355